Tyngdeveste til børn

Fokus og Styrk Trivslen: Sensoriske Tyngdeveste til Børn og Unge skaber Ro og Balance i Børnehaver og Skoler!

Korrekt brug af tyngdevest

For at bruge en tyngdevest korrekt skal den placeres tæt på kroppen og sidde godt til uden at stramme for meget. Det er vigtigt, at vesten ikke hænger løst på skuldrene, gør den det vil det typisk ikke være den korrekte størrelse for barnet. Tyngdevesten er justerbar, så den passer godt til den enkelte persons kropsstørrelse og -form og derved opnår den bedste effekt. Desuden skal man sikre sig, at vægten i vesten er korrekt til barnet. Det anbefales altid at følge vores anvisninger og konsultere med en fagperson, hvis der opstår spørgsmål eller bekymringer vedrørende korrekt brug af tyngdevesten, så kontakt Oliz/Koko-Nora på 20787954. Neders på siden kan du få mere detaljeret info. vedr. brugen og valg af tyngdeveste.
Se vores tyngdeveste nedenfor!.

Brugen af Vestene

Anvendelse og brug af vest:
Beluga vægtvest er udviklet til børn med nedsat kropsfornemmelser. Vestens vægt og ensartede tryk giver følelsen af tryghed og gør det muligt for hjernen at registrere nervecellerne og gør at barnet mærker sig selv. En positiv effekt på motorisk og kognitiv opfattelse, samt en stigning i koncentrationen kan forventes ved brug af vægtvesten. Motorisk og mental rastløshed, dårlig kropsholdning, generel stress, ADHD, autisme, ataksi, trisomi 21, psykiske og fysiske funktionsnedsættelser er de vigtigste anvendelsesområder af vesten. Vesten kan variere i størrelsen ved hjælp af spænderne forrest. Det gøres ved
at stramme stropperne til eller løsne dem. Størrelsen er angivet i centimeter mål om taljen, så er du sikker på at få den rigtige størrelse til barnet.

Anbefalet alder:
Fra ca. 1½ år. Vores vægt anbefalinger er udelukkende baseret på egne erfaringer. Er du i tvivl om barnet, der skal bruge vesten kan have gavn af den, anbefaler vi, at du snakker med din læge eller terapeut, der kender til sensorisk integration.

Anvendelse og brug af vest:
Før brugen af vores vægtvest skal man snakke med egen læge eller terapeut, der ved noget om sensorisk integration og proprioception, der kan vurdere personens personlige situation.
Ved brugen af vægtvesten, skal der tænkes på at børn, der har åndedrætsproblemer vil kunne få en forværring af åndedrættet, brug derfor ikke vesten i dette tilfælde.
ved udvendigt tryk, kardiovaskulære sygdomme, Hypertension, Spina bifida, konstant afvisning af produktet, andre lidelser i hud, muskel/ skelet eller helixer, hvor tryk og vægt bør undgås, skal vesten ikke bruges.
Vægtvest der anvendes til børn under 6 år, med begrænset selvbestemmelsesevne bør overvejes nøje. Brug aldrig vægtvesten i nærheden af vand, dette giver anledning til druknefare!
Brug ikke vægtvesten i nærheden af åben ild, gløder eller andre brændbare genstande.
Brug ikke vægtvesten i nærheden af spidse genstande, der kan forårsage hul i vesten.
Undersøg altid vesten inden brug, er der skader på vesten skal den fjernes fra barnet omgående.

Valg af vægtvest:

Varigheden af brug og vægt afhænger af en terapeut eller læges personlige præferencer og anbefalinger. Vi anbefaler altid at starte ud med korte tidsintervaller så barnet vender sig til tyngden og trykket som veste giver. Start evt. ud med 5-10 min og forøg gradvist så det passer til barnets behov. Gentag med jævne mellemrum i løbet af dagen indtil i finder den rigtige rytme for brugen af vesten til barnet.
Hvis vægtvesten afvises, fordi nye ting ikke accepteres, kan du lade vesten være i rummet sammen med barnet. Forsøge at bruge den i mindre tidintervaller og evt. lade barnet bruge vesten ved stille siddende opgaver som kunne være kreativ leg eller spil.
Ved et permanent afslag bør barnet ikke tvinges til at bære vægtvesten, men vender barnet sig til vægtvesten, kan du bruge vægtvesten som følgende: Prøv at integrere brugsperioderne i hverdagen. Ensartet brug kan bidrage til at øge accepten af vægtvesten.
Ofte udvikler barnet selv en følelse af, hvornår vesten „gør det godt“. Lige så vigtigt som et regelmæssig brug er hvile tiderne også vigtige, hvor hjernen kan lagre de nyligt erhvervede oplevelser og forankre dem i den langvarige hukommelse. Varigheden af den pågældende tidsperiode afhænger helt af barnets personlige følelser.
Vesten intervenerer i den sædvanlige livscyklus ved at formidle nye stimuli. Børn handler anderledes med denne nye oplevelse. Et eksempel kan være: Et barn, som skal lære at læse og skrive, skal gentage de enkelte øvelser regelmæssigt. Kun efter en vis gentagelsesperiode, der består af lærings- og øvelsesfaser, har hjernen opbevaret øvelserne stærkt i den langsigtede hukommelse. Det er det samme med Beluga vægtvesten den kræver også øvelse at bære så erfaringen med den kan give gode positive resultater på langtidshukommelsen.
Hvis man, som bruger/ terapeut ikke har erfaring eller viden om brug af vægtvest, vil vi anbefaler at bruge en lettere vægtvest til at starte med. Ved svage muskler bør lettere vægtveste anvendes, ved større og stærkere muskler kan tungere vægtvest anvendes.
Vesten skal ALTID sidde tæt på barnets krop og ikke hænge på skuldrene. Hænger vesten på skuldrene, skal den fjernes omgående, da dette kan forårsage skader på barnets ryg.
Barnet skal også kunne holde sig selv oprejst ved brugen af vesten. Er barnet motorisk udfordret skal vesten kun bruges siddende, da barnet kan falde og skade sig ved at gå med vesten.

Rengøring og pleje:
Vi anbefaler at bruge en mikrofiber klud til daglig rengøring. Pletter aftørres med en våd klud.
Beluga-Healthcare GmbH anbefaler vask af vest på:
40 grader, må ikke centrifugeres.
Må ikke bleges.
Må Ikke stryges.
Må ikke tørretumbles.
Må ikke renses.
Tilsæt vaskemiddel til syntetiske stoffer, og vask med lignende farver. Luk spænder før vask.
Ved vask i vaskemaskinen påtager Beluga-Healthcare GmbH sig intet ansvar for skader på vaskemaskinen eller vestene. Da der kan forekomme skader på maskinen pga. vægten og sand kan sive ud af vesten og skade maskinens dele.
Tørring af vesten skal gøres på et varmt sted, maximum 30 grader, på en bøjle, uden direkte sollys. Så tørrer vesten indenfor et døgn.

Din kontakt til Beluga i Danmark
Oliz/Koko-Nora Aps – Bornholmsvej 10 – 7400 Herning
Mail: th@oliz.dk Mobil: + 45 60 38 37 00 www.oliz.dk
Oversat af Majbritt Hillerup

Levetid og garanti:
I vores produktion i Tyskland, på vores egen systue, laver vi streng materialekontrol og sikrer høj kvalitet og garanterer dermed den lange levetid.
Levetiden afhænger i høj grad af intensiteten i brugen af vesten. Ifølge vores kunder og vores erfaring er en levetid på 10 år ikke ualmindelig. Vesten skal dog have en regelmæssig kontrol. Tjek sømenes holdbarhed. Kontroller om der er huller eller skader, som nævnt
tidligere.
Derfor giver vi 3 års brugsgaranti og en livstidsgaranti på produktionsfejl.
Undtaget fra garantien er:
• Fejl eller skade på grund af overdreven eller ukorrekt brug
• Ingen eller forkert pleje
• Skader eller fejl på grund af forkert eller ukorrekt opbevaring

Opbevaring:

For at sikre en lang levetid, skal du opbevare vores vægt vest varm og tør. Undgå temperaturer
over 30 grader.

Kvalitet og oprindelse:

Alle produkter er håndlavet med stor omhu. Produktionen er underlagt et selvpålagt QM-system, hvilket sikrer sikkerhed og ensartet kvalitet. Med vores interne kvalitetsstyring styrer vi ikke kun vores egne produktionsprocesser, men sikrer også, at det anvendte materiale altid opfylder de højeste kvalitetsstandarder. 100% af vores råvarer kommer fra direkte producenter i Tyskland. Alle råmaterialer testes for skadelige stoffer og kan anvendes uden begrænsning for allergikere. Har du spørgsmål om vores produkter, står vi til din rådighed.
Fabrikant oplysninger: Beluga Healthcare -Tivoli 2- 27318 Hoyerhagen Tyskland. tlf +49 4251 6733680 Silke & Roland Turley.

Bortskaffelse:

Vores produkter er lavet til at behage dig i lang tid. Men hvis du nogensinde er nødt til at
bortskaffe en vest, skal du adskille sømmene og kasserer sandet på genbrugspladsen.
Polymer fyldninger og de naturlige tekstiler bortskaffes via affaldsbeholderen.