Kundernes feed back er vigtig for os.

Vi har i vores specialinstitution været så heldige, at have Bette Bent på besøg i en måned. Bent var tiltænkt en dreng, som har behov for hjælp til at finde ro i kroppen, når han kommer fra børnehave. Der har været afprøvet alt fra kugledyne, vest, pude mv. uden effekt. Det drejer sig om et barn, som generelt har svært ved at knytte sig til bamser og andet legetøj. Efter allerede 2 ugers afprøvning af Bette Bent, tog drengen ham til sig og bruger Bette Bent til at slappe af med, når han kommer hjem fra børnehave. Formen og tyngden på Bette Bent gør, at man får en naturlig lyst til at holde og kramme ham.Tyngden gør, at det giver en kropslig ro at holde ham og han er derfor oplagt til pause situationer. De børn som søger megen tryghed og nærhed hos en voksen om natten, vil efter min vurdering også have glæde af at sove med Bette Bent. Bette Bent er ligeledes god til at have hængende på ryggen med armene over skulderen, som et alternativ til en vest.                 Maria, Børneergoterapeut – Center Børnehaven KBH

I vores familie har vi to drenge med autisme og en lille pige der er under mistanke for autisme. Særligt de to mindste har problemer med at være sanseoverstimulerede, selv efter få timer i skole/børnehave. Vi har forsøgte med mange forskellige hjælpemidler. Men oftest falder disse hjælpemidler ikke lige i børnenes smag, da de er kedelige og ikke lige tiltrækker et barns opmærksomhed, da de tydeligt ligner et hjælpemiddel.

Vi afprøvede Bent i en kort periode inden vi måtte sande at han var så populær, at vi måtte have to. Den anden fik vi i en mindre version, Bette Bent, der passede perfekt i armene på vores yngste datter. Bent blev dog hurtigt en fast følgesvend, for begge børn faldt jo pladask for det charmerende dovendyr. Han sidder oppe på skødet af dem, når de ser tv, og han ligger i sengen hos dem, når de skal sove. Det føles som om der ligger én ved siden af og det er trygt og det har givet færre opvågninger.

Når vores autistiske dreng er voldsomt overstimuleret og grædende så sidder han hos en af os og falder til ro, nu får han så yderligere Bent på skødet også og med de lange tunge arme på skuldrene, så mærker han tryk foran og på ryggen, det forkorter mærkbart hans nedsmeltninger. Vi bruger aktivt Bent i vores autistiske børns hverdag, med stor succes. Og børnene søger selv hjælpemidlet, for det er en tryghed, en ven …en rigtig blød ven, når man har det svært.
Birgit, mor til 3 børn med udfordringer

Hej Oliz

Vi har nu afprøvet de nye dyr et stykke tid. Vi har oplevet, at det har en fantastisk positiv effekt ved sovetid.

Giraffen på det øverste bil-lede er så meget et hit, så vi næsten ikke kan undvære den, drengen på billedet fal-der i søvn med det samme når han får den. Før havde han meget svært ved at falde i søvn.

Børnene har ellers tit brug for lang tid til at vænne sig til noget nyt, men drengen her tog den til sig med det samme, det er så fantastisk at se, så meget han nyder det.

Drengen på det nederste billede nyder at sidde med dyrene når han slapper af og ser dvd film.

Han har også nogle aftener ligget med den over sig når han skulle sove, sådan ville han helst ligge med den.

Det giver børnene meget ro og samtidig kan det være puttedyr.

Venlig hilsen

Personalet på Agerbo- 7400 Herning

Hej Maibritt

Så har vi fået pakket alle vores nye dyr ud og sikken en glæde de har skabt. Der er nærmest kamp om dem og det var en fornøjelse at se elevernes ansigter da de så dyrene første gang, ja faktisk også de voksnes :-). De har skabt stor lykke, de er blevet nusset, kysset og krammet og især ørene på dyrene bliver flittigt nusset. Det er især når eleverne har brug for en pause at dyrene bliver brugt og de fleste af dyrene står i vores nye snoezel rum og der er som regel fyldt med elever i rummet.

Jeg kan godt se på hvalrossen som vi kalder Valle at han er lidt flad i betrækket, så det ville nok være en god ide med en påmindelse om opfyldning.

Jeg er vild med dine dyr og har faktisk en kollega der synes jeg er lidt skør 🙂 men du har afsat det første dyr til mig, hvis du en dag laver en elefant med form som kalven Konrad 🙂 🙂

Mette Rasmussen-  Rosenvængets skole

Vi har nu haft to junior hvile stole, 4 mini dyr, 6 stk. nulredyr, to Oyla bamser og tilhørende sengetøj. Også den lille Løvfrø og bogen har vi købt.

Vi oplever meget stor glæde fra børnene over dyrene – både små og store. De store hvile stole fungerer som ”læse hjørne” og hygge hjørne. Der sider ofte en lille gruppe på 3-4 stk og læser og snakker. De snakker også med dyrene og får et tilhørsforhold til dem.

De mindre dyr leges der frit med og bliver også brugt i samling. Især de børn der er urolige har glæde af at sidde med dyrene. Nulre dyrene giver også ro på fingrene. Oyla bamserne bliver puttet og passet som levende babyer – da de også har en fin størrelse.

Alt i alt er vi meget tilfredse med vores investering i Oliz dyrene og deres historie…..

Henny Nørgaard Mikkelsen, Leder af Mariehønen, SFO og dagplejen