Kundernes feed back er vigtig for os.


Ældre med Demens

Hvis jeg skal tage det i generelle termer bruger vi Bent i forbindelse med grounding og low arousel i hverdagen, vi bruge Bent forskellig i forhold til hvilken person der bruger ham. Bent vækker omsorgsfølelsen ved mange kvinder, da de vil passe på ham og give omsorg, ved mænd er det mere tryghed og hygge. Vi har flere gang hørt ”den er sød men grim” og så smiler den enkelte.

Vi bruger kun Bent sammen med en medarbejder, og bliver pakket væk når den ikke er i brug, det hele er et bevist arbejdsredskab fra personalets side, og vi er meget opmærksom på hvornår og hvordan vi bruge Bent.

Bente bruges sammen Snoezel og musik, som en af flere redskaber vi har.

Vi har ligeledes haft god effekt med Bent, som smerte lindrende ved at lave grounding og derefter får den enkelte ro på og kan til tider falde i søvn eller bare slappe af.

Venlig hilsen
Susanne Kirstine Poulsen
Lokalleder Funder plejecenter
Ådalen og Livsgnisten


Børn & Unge

Dagens Solstråle historie

Vi har tidligere i år været på besøg hos børnehaven Regnbuen i Nørager, som efterfølgende købte nogle af vores hjælpemidler hvor vores siddepude Morten var et af de produkter.
På en regnfuld Torsdag bliver vi ringet op af Børnehavelederen Jesper. Jesper fortæller at vi var på besøg og at de købte de her produkter og der var denne siddepude Bo, de købte 5 stk. af, jeg måtte lige fortælle ham at den hedder Morten. 🙂
Han siger så jeg kan tage det helt rolig, det var det bedste hjælpemiddel de nogesinde har købt! Personalet kan slet ikke få armene ned, siddepuden Morten har gjort en kæmpe forskel for alle børnene undtagen et enkelt barn, det er bare så godt siger Jesper. Jeg var bare nød til at ringe og fortælle det, fordi jeg bliver nød til at bestille 5 siddepuder mere, så vi i alt har 10 stk.
Jeg takker mange gang for denne fantatiske nyhed og har fået lov til at fortælle den videre til jer.
Efter at have talt med Jesper løber jeg ind og fortælle Majbritt dette og inden jeg er færdig med at fortælle hende dette står hun med vand i øjnene.
Det er lige de historier, som gør hele forskellen og det hele værd at arbejde / udvikle Oliz – Koko-nora produkter til børn med særlige behov og mennesker med demens.
#oliz #sanseintegration #siddepuden_morten #skole #børnehave


LISE-MOR TIL 9 ÅRIG SOM HAR har fået konstateret ADHD

Udfordringer: Udadreagerende, slår, vil ikke høre efter, urolig om natten.
Flora tæppet er testet gennem 3 måneder.
Erfaringer med tæppet: Efter et par dage, kunne jeg se en forskel i hans adfærd, specielt når han spillede.
Han blev ikke så vred som normalt. Vi begyndte at bruge tæppet ved senge tid og når han kom hjem fra skole, efter ca en måned havde skolen også bemærket, at der var sket en forskel i hans adfærd, vi har løbende opfølgning med skolen og er samtidig i forløb med udredning.
Vi oplever efter 2 måneder at han selv spørg efter tæppet og da vi efter 3 måned skal aflevere det tilbage vælger vi selv at investere i et tæppe.
Idag bruger hele huset tæppet, specielt når vi hygger i sofaen, når vi laver lektier og i tilspidsede situationer.
Vi er super glade for tæppet og det bruges hver dag. Det har været en god måde at teste produktet af på inden køb, da vi tidligere har købt ting der ikke har fungerede herhjemme MVH Lise


Kristine Mor til 7 årig dreng med gang i.

Udfordringer: Svært ved at sidde stille, bliver vred, stiller høje krav til sig selv.
Vi har været nødt til at invester i dette skønne vægttæppe. Hjemme hos os, hedder hun Dora og er uundværlig. Nicklas har fundet sin store kærlighed og sover med det stort set hver dag. Bortset fra når mor udlåner det. Vi har efter vi har købt Vægttæppet, set en anden dreng, han er mere glad, sover, hygger og leger med tæppet. Alle venner og  familie skal prøve det når de er på besøg. I en periode spurgte Nicklas selv efter tæppet og specielt når han blev ked af det.

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra børnehaven og senere skolen. Som Nicklas selv siger er Dora bare dejlig og hun passer perfekt til hans ben og så er de faktisk bedste venner. Jeg som mor kan kun, anbefale dette fantastiske produkt om der er en problematik eller ej så er vægttæppet bare intet andet end fantastisk. Bestem en, afprøvning værd ! Kristine


Tak til Maria fordi hun vil fortælle om Molly og hvad der gavner hende….

Min datter på 8år har ADHD – den slags hvor H’et fylder rigtig meget. Hun er fuld af drive, energi, og kreativitet, men med det desværre også en masse uro, når hjernen skal falde til ro. Ved sengetid er der lige 1000 ting som skal ordnes, benene gør ondt, eller kroppen vil ikke blive stille. Efter at have lånt en klassisk kugledyne, søgte jeg på nettet efter tyngdeprodukter, og faldt over OLIZ.

Alle deres produkter fangede øjeblikkeligt; design mæssigt er de flotte, sjove og lokkende, uden de tydeligt signalere “hjælpemiddel” – hvilket er vigtigt for Molly, i samværet med jævnaldrende.

Efter et besøg hos Majbritt og Thomas faldt Mollys valg på dovendyret “store Bent” og vægttæppet “Flora”. Bent bruges som bamse om dagen; han giver ro når der ses film i sofaen, eller tryghed når man trænger til et kram. Om aftenerne kan han puttes om hende, i næste alle mulige og umulige stillinger, og kramme tungt til hun hurtigt falder i søvn. Flora bruges på samme måde, og vælges ofte af Molly de dage hvor hovedet er ekstra træt, og der dermed er ekstra fart på kroppen. Flora syntes at holde hende en smule mere fast, hvilket hun selv må mærke behov for på disse dage. Vågner hun om natten, kalder hun for at få hjælp til at blive puttet igen, da de tyngde mæssigt er tunge i forhold til hendes egen kropsvægt – hvilket netop hun har brug for.

Mollys ro er bedret betydeligt, og indsovningstiden væsentligt reduceret siden Bent og Flora kom ind i familien. Molly føler sig ikke særlig, når hun har dem med hos veninderne – tvært imod er hun glad for de næsten er lidt misundelige på de skønne dyr.

Den service vi mødte hos OLIZ, og den viden og unikke tilgang til os, der ikke er som “de fleste”, vil vi til en hver tid anbefale andre. Og som fagprofessionel har Mollys brug af deres produkter, åbnet mit syn på de muligheder arbejdet med også den del giver.

Maria; mor til Molly, psykiatrisk sygeplejerske og stud.psych.


Vi er i Lagunen – Limfjordsskolen blevet opmærksomme på hjælpemidlerne fra Oliz, til børn med særlige behov. Lagunen er Struer Kommunes Autisme tilbud på skoleområdet.
Vi har haft forskellige ting på prøve og har efterfølgende købt en del af tingene.
En af de store hits i skole regi er knæpuderne. Vores børn kan have svært ved, at sidde på en stol ret længe af gangen, og det kan være svært at holde koncentrationen, når sanserne konstant er på overarbejde. Derfor forsøger vi at lave individuelle arbejdspladser, som er tilpasset den enkelte elev. I den forbindelse bruger vi ofte de nye knæpuder med ”dimse kugler i”. Der er vægt i puden og den har en bøjet form, så den ligger godt på skødet. Derudover er der små kugler, som kan holde fingre aktiveret mens der undervises. Vi oplever det giver en fantastisk ro og der er rift om dem. Puden har en lomme til at gemme hænderne i mens der ”dimses”. Fordelen med lommerne er, at den kan bruges til en bred del af børnene. Man kan sætter hænderne ind eller man kan lade være, alt efter dagsform og behov. Derudover er de lavet af et materiale, som kan aftørres med håndsprit og dermed hygiejniske – hvilket også er vigtigt.

Puderne bruges både i pause og undervisnings situationer.

Hilsen Personalet på Lagunen – Limfjordsskolen


Vi har i vores specialinstitution været så heldige, at have Bette Bent på besøg i en måned. Bent var tiltænkt en dreng, som har behov for hjælp til at finde ro i kroppen, når han kommer fra børnehave. Der har været afprøvet alt fra kugledyne, vest, pude mv. uden effekt. Det drejer sig om et barn, som generelt har svært ved at knytte sig til bamser og andet legetøj. Efter allerede 2 ugers afprøvning af Bette Bent, tog drengen ham til sig og bruger Bette Bent til at slappe af med, når han kommer hjem fra børnehave. Formen og tyngden på Bette Bent gør, at man får en naturlig lyst til at holde og kramme ham.Tyngden gør, at det giver en kropslig ro at holde ham og han er derfor oplagt til pause situationer. De børn som søger megen tryghed og nærhed hos en voksen om natten, vil efter min vurdering også have glæde af at sove med Bette Bent. Bette Bent er ligeledes god til at have hængende på ryggen med armene over skulderen, som et alternativ til en vest.

Maria, Børneergoterapeut – Center Børnehaven KBH


I vores familie har vi to drenge med autisme og en lille pige der er under mistanke for autisme. Særligt de to mindste har problemer med at være sanseoverstimulerede, selv efter få timer i skole/børnehave. Vi har forsøgte med mange forskellige hjælpemidler. Men oftest falder disse hjælpemidler ikke lige i børnenes smag, da de er kedelige og ikke lige tiltrækker et barns opmærksomhed, da de tydeligt ligner et hjælpemiddel.

Vi afprøvede Bent i en kort periode inden vi måtte sande at han var så populær, at vi måtte have to. Den anden fik vi i en mindre version, Bette Bent, der passede perfekt i armene på vores yngste datter. Bent blev dog hurtigt en fast følgesvend, for begge børn faldt jo pladask for det charmerende dovendyr. Han sidder oppe på skødet af dem, når de ser tv, og han ligger i sengen hos dem, når de skal sove. Det føles som om der ligger én ved siden af og det er trygt og det har givet færre opvågninger.

Når vores autistiske dreng er voldsomt overstimuleret og grædende så sidder han hos en af os og falder til ro, nu får han så yderligere Bent på skødet også og med de lange tunge arme på skuldrene, så mærker han tryk foran og på ryggen, det forkorter mærkbart hans nedsmeltninger. Vi bruger aktivt Bent i vores autistiske børns hverdag, med stor succes. Og børnene søger selv hjælpemidlet, for det er en tryghed, en ven …en rigtig blød ven, når man har det svært.

Birgit, mor til 3 børn med udfordringer


Hej Oliz

Vi har nu afprøvet de nye dyr et stykke tid. Vi har oplevet, at det har en fantastisk positiv effekt ved sovetid.
Giraffen Petra er så meget et hit, så vi næsten ikke kan undvære den, drengen der bruger Petra falder i søvn med det samme når han får den. Før havde han meget svært ved at falde i søvn.

Børnene har ellers tit brug for lang tid til at vænne sig til noget nyt, men drengen her tog den til sig med det samme, det er så fantastisk at se, så meget han nyder det.

Det giver børnene meget ro og samtidig kan det være puttedyr.

Venlig hilsen

Personalet på Agerbo- 7400 Herning


Hej Maibritt

Så har vi fået pakket alle vores nye dyr ud og sikken en glæde de har skabt. Der er nærmest kamp om dem og det var en fornøjelse at se elevernes ansigter da de så dyrene første gang, ja faktisk også de voksnes :-). De har skabt stor lykke, de er blevet nusset, kysset og krammet og især ørene på dyrene bliver flittigt nusset. Det er især når eleverne har brug for en pause at dyrene bliver brugt og de fleste af dyrene står i vores nye snoezel rum og der er som regel fyldt med elever i rummet.

Jeg er vild med dine dyr og har faktisk en kollega der synes jeg er lidt skør :-) men du har afsat det første dyr til mig, hvis du en dag laver en elefant med form som kalven Konrad :-) :-)

Mette Rasmussen-  Rosenvængets skole


Vi har nu haft to junior hvile stole, 4 mini dyr, 6 stk. nulredyr, to Oyla bamser og tilhørende sengetøj. Også den lille Løvfrø og bogen har vi købt.

Vi oplever meget stor glæde fra børnene over dyrene – både små og store. De store hvile stole fungerer som ”læse hjørne” og hygge hjørne. Der sider ofte en lille gruppe på 3-4 stk og læser og snakker. De snakker også med dyrene og får et tilhørsforhold til dem.

De mindre dyr leges der frit med og bliver også brugt i samling. Især de børn der er urolige har glæde af at sidde med dyrene. Nulre dyrene giver også ro på fingrene. Oyla bamserne bliver puttet og passet som levende babyer – da de også har en fin størrelse.

Alt i alt er vi meget tilfredse med vores investering i Oliz dyrene og deres historie…..

Henny Nørgaard Mikkelsen, Leder af Mariehønen, SFO og dagplejen